Altın Otu Çayı

Altın Otu Çayı

Halk arasında güneş çiçeği olarak adlandırılan altın otu, Latincede Helichrysum Arenarium olarak geçmektedir. İsminden de anlaşılacağı gibi sarı renkte olan altın otu, demlenme ya da kaynatma yöntemi ile çay olarak da tüketilmektedir. Birçok hastalığa faydası olan altın otu çayı Avrupa kökenlidir. Bu çay içerisinde bol miktarda P vitamini barındırmaktadır. Altın otu çayı dalları ile birlikte koparıldıktan sonra tamamen nemsiz bir ortamda kurutulur. Altın otu çayı bitkisinin kuruması ile üzerinde bulunan çiçekler toplanır. Çay yapımında altın otunun çiçekleri kullanılmaktadır.

Altın Otu Çayı Nasıl Demlenir?

Hemen hemen her aktarda satılan altın otu çayı nasıl demlenir? Sorusunun cevabı çok basittir. Bir bardak kaynar suyun üzerine aktarlardan alınan altın otundan, 3 ya da 4 çiçek katılır ve yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra tercihe göre ister sade ister balla tüketilebilir.

Altın Otu Çayı Faydaları

Birçok hastalığa devası olan altın otu çayı faydaları saymakla bitmez. Altın otu çayı, öncelikle tam bir mide dostu olarak bilinir. Ayrıca sindirim sitemi sorunlarına, taş düşürmeye ve eklem ağrılarına da birebirdir. İdrar söktürücü özelliği de bulunan altın otu çayı aynı zamanda zayıflamak için de kullanılabilir. Altın otu içmenin yanında haricen de kullanılabilmektedir. Varis, egzama, siğil gibi deri hastalıklarında yaraların üzerine sürülerek uygulanmaktadır. Altın otu kozmetik sektöründe de sıklıkla kullanılan bir üründür. Birçok cilt uzmanı, katkı maddesi içeren nemlendiriciler yerine altın otunun kullanılmasını tavsiye etmektedir.

Altın Otu Çayının Yan Etkileri Var mıdır?

Altın otu çayının herhangi bir yan etkisi olmamakla birlikte her gıdada olduğu gibi kişiden kişiye değişen bir alerji oluşturabilir. Bir alerji sorunu ile karşılaşmamak için doktora danışabilir ve alerji testi yaptırabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.