Kakulenin Faydaları

132.340
Kakulenin Faydaları

Öyle şifalı bir bitki düşünün ki metabolizma hızını arttırmaktan, ağız kokusu gidermeye, pirinci parlak göstermekten, keklerinizi lezzetlendirmeye kadar pek çok alanda kullanılabiliyor olsun. Kakule bitkisi ile bu mümkün.
Özellikle son yıllarda pek çok detox kürü, çay ve yemeklerde kullanılan zencefilin alt bitki türlerinden birisi olan Kakule, zencefil ile ortak pek çok şeye fayda sağlamaktadır. Kullanım alanlarının çeşitliliği ve neredeyse her türlü doğal ürün ile muhteşem uyum yakalaması, kakulenin vazgeçilmezler arasına girmesine neden olmuştur.

Güzellik Maskesi Yapımında

Kakulenin Faydaları; Kakule sadece besin maddesi olarak değil pek çok kozmetik ürününün yapılmasında da kullanılmaktadır. Özellikle lavanta yağı, portakal yağı ve çeşitli çiçek özleriyle karıştırıldığında hem çok kremsi hem de hoş kokulu bir ürün elde edilmektedir. Cildi toparlayıcı ve gözenek sıkılaştırıcı etkisi sayesinde hemen hemen her cilt tipinde kullanılabilen kakule, akne ve sivilcelere iyi gelerek yüzdeki yağ dengesini ayarlamaktadır.

Ağız Kokusunu ve Kötü Kokuları Gidermekte

Aktarda toz ve taze şeklinde satılan kakule, son zamanlarda minik kapsüller halinde de satılmaya başlanmıştır. Bu kapsüller özellikle gün içinde yoğun ağız kokusu çekenler için son derece kurtarıcıdırlar. Ayrıca yoğun alkol alındığında veya ağız kokusu yapabilecek bir besin yendiğinde (soğan, sarımsak vb.) bir parça kakule ile bu kokulardan kurtulmak mümkündür

Zayıflama Kürleri ve Çaylarının İçerisinde

Kakule

Kakule

Kakulenin metabolizma çalıştırıcı etkisi son yıllarda herkes tarafından bilinmektedir. Mide spazmlarına iyi gelerek vücudun içerisinde bağırsak sistemini düzenleyici etki sağlar. Böylelikle gaz sıkışmaları ve kabızlık gibi sorunların önüne geçerek kilo verme sürecinde oluşan bağırsak hareketsizliğini canlandırır.
Limon ile mükemmel uyum içerisinde olan kakule, limonun asidik yapısı içerisinde çözündüğünde vücut için çok sağlam bir vitamin yuvası haline gelmektedir. Özellikle soğuk kış günlerinde tüketilmesinin, metabolizmaya yönelik savunma arttırıcı etkisi oldukça fazladır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.