1000 TL Sosyal Yardım Parası Nasıl Alınır

31.224

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna yaptığı açıklamalar sonrası, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk corona virüsü ile ilgili 2. Faz yardım paketlerinin ihtiyaç sahibi aileler nakdi olarak ödeneceğini açıkladı. Peki bu yardımlardan kimler yararlanabilecek? Daha önce PTT kanalı ile 1000 tl yardım alan vatandaşlar tekrardan yardım alabilecek mi?

1000 TL Sosyal Yardım Parası Nasıl Alınır

Corona virüsü sebebiyle sıhhat sorunlarının yanı sıra ekonomik olarak da zor günler yaşayan vatandaşlar için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yardım paketini deklare etti. Daha ilkin 1000 tl olarak meydana getirilen yardımlara, 2. Faz olarak devam edilecek. Bakanlık, corona virüsü sebebiyle işleri bozulan toplam 2 milyon 300 bin haneye 1000 liralık yardım yapılacağını deklare etti. Peki bu yardımlar için müracaat olacak mı? Daha ilkin 1000 tl yardım alanlar tekrardan yararlanabilecek mi? İşte tüm detaylar…

BAKAN SELÇUK’TAN SOSYAL YARDIM HAKKINDA AÇIKLAMASI

Aile, Emek verme ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kamuoyuna duyurduğu ve koronavirüsle savaşım için 2. faz toplumsal yardım programı kapsamında gereksinim sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımın detaylarını deklare etti.

2 milyon 111 bin haneye geçtiğimiz hafta 1.000’er TL nakdi destek verildiğini hatırlatan Selçuk; “Söz mevzusu destek programının 2. fazının başlamış olacağı müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız dün kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda; 2. fazda halihazırda toplumsal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000’er TL nakdi destek vereceğiz. 1. fazda olduğu şeklinde yurttaşlarımızın herhangi bir başvuruda olmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek.” diye konuştu.

2. FAZDA YARDIMLARI KİMLER ALACAK?

Aile, Emek verme ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un duyurduğu 2. Faz nakdi yardımlara, corona virüsü öncesi devletten toplumsal yardım alanlar ve 1. Fazda 1000 liralık yardımda bulunulan kişilere ikinci kere yardım yapılmayacak.

2. FAZ BAŞVURULARI OLACAK MI?

Bakanlığı yeni nakdi yardımına, 1. Faz’da olduğu şeklinde gene müracaat yapılmayacak. Corona virüsünden ekonomik olarak etkilenen kişiler bakanlık tarafınca tespit edilecek ve yardımlar PTT görevlileri tarafınca evde ödenecek.

3. FAZ HAZIRLIKLARI DA BAŞLADI

Aile, Emek verme ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2. Faz yardımların tamamlanmasının arkasından 3. Faz için de hazırlıkların başlayacağını söylemiş oldu. Bakan Selçuk, “3. Faz toplumsal yardımdan, daha ilkin bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz mevzusu başvurular e-devlet üstünden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden negatif etkilenmiş, gereksinim sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi.

Selçuk, 3. fazın müracaat sürecinin ek olarak duyurulacağını da belirtti.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.