Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır Gerçek Bal Testi

8.323

Bal oldukça faydalı bir besin kaynağıdır içerisinde emir, sodyum, kükürt, magnezyum, fosfor, polen, manganez, alüminyum, gümüş, albumin, dekstril, azot, protein ve çeşitli asitler yer almaktadır. Bu besin değerlerinin hepsini sadece hakiki baldan alabilirsiniz.

Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır Gerçek Bal Testi

Piyasa da bir çok marka adı altında bal satılmaktadır fakat bu balların çoğu yapaydır, içerisinde birden çok katkı maddesi bulunmaktadır. Sahte balların bize faydası olmadığı gibi aynı zamanda oldukça zararlıdır. Peki hakiki bal nasıl anlaşılır piyasada satılan tüm ballar hakiki olarak yer alıyor dolayısıyla bizimde gerçek bal mı sahte bal mı ayrımını yapmamız zorlaşıyor.

Sizler için gerçek balı anlamanın yolunu bulduk. 6 farklı test ile satın aldığınız balın gerçek mi, sahte mi olduğunu anlayabilirsiniz. Size söylediğimiz bu testleri evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Gerçek Balı Anlamanın 6 Yolu

Gerçek Bal Ne Kadar Akışkandır

Gerçek Bal Ne Kadar Akışkandır

1) Gerçek Bal Ne Kadar Akışkandır?

Boş bir kase alın ve kasenin içerisine balı akıtın eğer bal kesik kesik akıyorsa o bal sahtedir. Bal kesilmeden sürekli akıyorsa bal gerçektir.

Hakiki Bal Suda Çözünür Mü

Hakiki Bal Suda Çözünür Mü

2) Hakiki Bal Su İle Temas Ettiğinde Çözülür Mü?

Bir bardak içerisine suyu doldurun ve balı su dolu bardağın içerisine akıtın. Eğer bal suyun içerisinde çözülüyorsa o bal sahtedir. Bal suyun içerisinde katı bir şekilde kalmaya devam ederse hakiki bal demektir.

Gerçek Bal Donar Mı

Gerçek Bal Donar Mı

3) Gerçek Bal Donar Mı?

Satın aldığınız balı soğuk bir ortamda bırakın eğer bal donuyorsa gerçektir. Bal soğuk havada donmuyor  ise sahtedir.

Hakiki Bal Şekerlenir Mi

Hakiki Bal Şekerlenir Mi

4) Hakiki Bal Şekerlenir Mi?

Balı buzdolabın içerisinde bıraktığınız da şekerleniyor ise hakiki baldır. Ama bal şerkerlenmeyip aynı halinde ise o bal sahtedir.

Gerçek Bal Yanar Mı

Gerçek Bal Yanar Mı

5) Gerçek Bal Yanar Mı?

Kibriti yakmadan önce bala değdirin ve sonra kibriti yakın, eğer bal yanıyor ise o bal gerçektir. Bala değmiş kibrit yanmıyor ise o bal sahtedir.

Hakiki Balı Kağıt Emer Mi

Hakiki Balı Kağıt Emer Mi

6) Hakiki Balı Kağıt Emer Mi?

Balı bir selpağın üzerine damlatın eğer selpak balı emiyor ise sahte baldır. Selpak balı emmiyor ise o hakiki baldır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.