Kış Dönemi Araç Kiralama Hizmetlerinde de Carvento Sektör Lideri

175
Kış Dönemi Araç Kiralama Hizmetlerinde de Carvento Sektör Lideri

Araç kiralama hizmetlerine duyulan ihtiyaç yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da büyük taleple karşı karşıyadır. Özellikle son yıllarda kış turizminin giderek daha fazla ön plana çıkmasıyla birlikte farklı segmentlerdeki araçlara yönelik kısa ve uzun dönem araç kiralama ihtiyacında artış görülmektedir. Araç kiralama şirketleri arasında lider bir konumda olan Carvento geniş çeşitliliğe sahip araç filosu ile farklı ihtiyaçlara yönelik araç kiralama taleplerini üst düzey kalite ve uygun fiyatlarla karşılamaktadır.
Carvento kısa dönem araç kiralama hizmetlerinin yanı sıra ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetleri de sunmaktadır.
Araç kiralama hizmetleri, ihtiyaca göre seçilen bir aracın kullanım haklarına belirli bir ücret karşılığında ve kısa ya da uzun vadeli olarak sahip olunmasını sağlar. Araç kiralama hizmetlerine duyulan ihtiyaç kış turizmi alternatifleri açısından son derece zengin olan ülkemizde kış aylarında büyük artış göstermektedir. Kış dönemi araç kiralama hizmetlerinde de bazı noktalarda dikkatli olunması gerekmektedir. Kış dönemi araç kiralama yapılırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta hava koşullarıdır. Araç kiralama yapılırken kötü hava koşullarına meydan okuyabilecek bir araç tercih edilmezse zorlu yolculuk şartlarıyla karşı karşıya kalınabilir.
Kış tatili planlaması yapıldığında erken rezervasyon imkanlarından yararlanılarak daha avantajlı fiyatlarla araç kiralama yapılabilir. Araç kiralama mutlaka kaliteli ve kurumsal araç kiralama şirketlerinden yapılmalıdır. Carvento sektöründeki deneyimi ve hizmet kalitesi ile araç kiralama şirketleri arasında lider bir pozisyondadır.
Kış dönemi kiralık araçlarda klima önemli bir unsurdur. Kış aylarında klima kullanımı daha fazladır. Bu nedenle ses yapmayan, konforlu ve herhangi bir sorun yaratmayacak klima sistemine sahip olan araçlar tercih edilmelidir. Kiralanan araçlarda kış lastiği olması da dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.

Carvento Araç Filosu Kış Aylarına Hazır

Kış aylarının gelmesiyle birlikte araçların bazı hazırlıklara ihtiyacı ortaya çıkar. Kış aylarında tatil yapmak çok güzel olsa da yola çıkılacak araçların kışa hazır olduğundan emin olunmalıdır. Carvento araçlarının bakımlarını düzenli olarak yaptırmakta bu sayede araç motor arızası, lastik patlaması, akü ve diğer sorunlarla karşı karşıya kalınmasını engeller.
Kış aylarında araçların aküsü daha çok marş gücü tüketir. Sürücünün görüşünü engelleyebilecek olumsuz hava şartları, araç sileceklerinin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Düzenli olarak bakımı yapılmayan araçlar karlı yollarda fren tutmaması ya da lastik patlaması sorununun yaşanmasına neden olabilir. Gerekli bakımların yapılmaması nedeniyle kış aylarında pek çok araç arızasıyla karşılaşılmaktadır. Sürüş öncesinde otomobil sileceği, hortumu, kayışı, yağı, lambası, freni, ısıtıcısı ve soğutucusu gibi araç parçalarının kontrol edilmesi gerekir. Carvento araç filosunda yer alan tüm araçların periyodik araç muayenelerini düzenli yaparak keyifli, konforlu ve güvenli sürüş keyfi yaşama imkanı verir.

Kış Lastiği İle En İyi Çekişi Sağlamak Mümkün

Kış ayları lastiklerin en yüksek sertliğe eriştiği dönemdir. Bu nedenle lastikler diğer mevsimlerdeki performanslarını kış aylarında sergileyemezler. Karlı ve kaygan yollarda savrulma ihtimali de daha fazladır. Yol koşullarının kötü olması lastiklerin aşınmasına neden olabilir. Bu tür durumların engellenebilmesi içi araç lastikleri kış mevsiminden önce değiştirilmeli ve kış ayları boyunca güvenli yolculuklar yapılması sağlanmalıdır. Kış lastikleri, ek kanal kapasiteleri sayesinde ekstra çekiş sağlar. Kış lastikleri kullanılarak ciddi kazaların oluşması riski ortadan kaldırılabilir.
Lastiklerin basıncının korunması, kış lastiklerinin kullanılması ve düzenli olarak değiştirilmesiyle aynı derecede önemlidir. Önerilen dışında basıncın azaltılması ya da artırılması söz konusu olamaz. Basınç normalden fazla olduğunda lastik çekişi azalır. Bunun sonucunda buzlu ve tehlikeli yollarda lastiklerin kayması gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Ayrıca lastik basıncı düşük göstergesinin yandığı durumlarda yakıt tüketimi de daha çok olur.
Araçların her tür bakımı düzenli ve eksiksiz olarak yapılsa da kış aylarında olumsuz hava koşullarıyla nerede ve ne zaman karşılaşılacağını kestirmek mümkün değildir. O nedenle, her zaman için tüm koşullar göz önünde bulundurulmalı ve hazırlıklı olunmalıdır. Araçlarda battaniye, kar fırçası, acil durum kiti, yıkama sıvısı ve buz kazıyıcı bulunması ihmal edilmemelidir. Ayrıca yolculuk sırasındaki hava şartları değerlendirilerek gerekli görülmesi halinde yeterli miktarda yiyecek bulundurmaya özen gösterilmelidir.

Kış Aylarında Hız Sınırını Koruyun

Kış ayları, buzlu ve karlı yollar nedeniyle araç sürücüleri için bazı tehlikeler barındırır. Hız sınırına uyulmalı ve öndeki araçla mesafe güvenliği mutlaka korunmalıdır. Hız, ani ve sert fren yapmayı gerektirmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Araçların bakımını düzenli olarak yapılması güvenli sürüş konusunda önemli bir avantaj haline gelebilir. Türkiye iklim koşulları açısından farklı özelliklere sahip bölgelerden meydana gelmektedir. Bu nedenle kış aylarında seyahatlerin güvenli bir şekilde geçmesi ve konforun üst noktada olması için Carvento araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak en doğru ve garantili tercihlerden biridir. İhtiyacınıza göre dilediğiniz marka ve model aracı seçerek güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı ulaşım imkanlarından yararlanabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.