Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Önlenebilir

89.552
Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Önlenebilir

Ramazan ayında sahurda yemek yiyip yattıksan sonra sabah kalktığımızda kötü ağız kokusu çok normal ve herkeste görünün birşeydir. Peki bu sorunun nasıl önüne geçebilirim? Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenebilir ?

-Diş Fırçalamak çok basit ve etkili bir yöntemdir. Sahurdan sonra ve sabah uyandığınızda diş fırçalayın. Ağız kokularına neden olan şeylerden biride dildir. Diş fırçalarken dilinizi sakın atlamayın

-Sahurda sağlığına dikkat etmeniz gerektiği için yenmesi gereken kahvaltılıklar sadece sağlığı korumaz. Ağız kokusunuda azaltır. Sahurda sucuk, salam yemiş birinin sabahki ağız kokusu gerçekten kötüdür. Bu yüzden bu tür gıdalardan kaçının.

Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir

Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir

-Gelelim sıcak yaz günlerinin kurtarıcıları soğuk gıdalara. Ne yazıkki soğuk gıdalar ağız kokusuna yol açar. Sahurda veya iftarda bile soğuk yiyecekleri az tüketmeye çalışmalıyız.

-Bitkisel çaylar, ağız kokusunu oldukça düşüren etkenlerdendir. İftarda veya sahurda ada çayı veya yeşil çay tüketmek oruç süresince ağız kokusunu engeller.

-Oruç süresince midemizin o saatlerde yemek yemeye alışması nedeniyle, midemiz öğlen saatlerinde mide öz suyu salgıladığı için buda ağız kokusuna neden olur. Ne yazıkki bunun bir çözümü yoktur. Öğlen saatlarinde ve iftar saatlerine doğru önemli işlerinizi ertelemelisiniz.
Fakat anlattığım şeyler yaparsanız normalin 10’da 1’ine kadar ağız kokunuz düşecektir.

EN BASİTİ TUZLU SUYLA GARGARA

Ramazan’da ağız bakımı nasıl yapılmalı?
İftardan ve sahurdan sonra dişlerin daha özenle fırçalanması gerekir. Bir ay boyunca dilaltı ve diş eti bölgelerinin iyice temizlenmesini, bir de ağız antiseptiği kullanılmasını özellikle öneriyoruz. En basiti; tuzlu suyla gargara yapmaktır daha etkili olan anti bakteriyel gargara ya da ağız spreyi gibi ürünler de kullanılabilir.

Oruç tutarken dişler fırçalanabilir mi?
Yemekten sonraki 30 dakika içinde bakteriler dişte çürüme yapmaya başladığından sahurda mutlaka dişler fırçalanmalı. Ancak unutulması halinde gün içerisinde de fırçalanabilir. Oruçluyken diş fırçalamanın aslında hiçbir mahsuru olmadığı, din adamları tarafından da defalarca onaylandı.

Diş fırçalamak vücudu besleyen bir durum olmadığı için oruçluyken de diş macununu yutmamak kaydıyla diş fırçalamanın bir mahsuru yok. Diş macunu da, ağız suyu da oruçluyken rahatlıkla kullanılabilir. Banyo yapmanın nasıl oruç için bir mahsuru yoksa diş fırçalamak da aynı mantığı taşıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.