Bağışıklık Sisteminin Zayıf Olduğu Nasıl Anlaşılır?

115.702

Bağışıklık sisteminin düştüğünün anlaşılması için vücudunuzun alarm vermesine veya ciddi bir hastalık yaşamanıza gerek yoktur.

Bağışıklık Sisteminin Zayıf Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Dönemsel olarak vücudunuzda gözlemleyebileceğiniz hafif tepkiler, bağışıklık sisteminizin düştüğünü gösterebilir. Bağışıklık sistemi, özellikle mevsim geçişlerinde, kişinin sağlıklı beslenmemesi ve strese maruz kalması gibi durumlarda düşer. bu zayıflık, hastalıklara karşı savunmasız kalmanıza ve mevsim griplerine çok fazla yakalanmanıza neden olabilir. Neyse ki, insan vücudu bağışıklık sistemindeki bu zayıflık ciddi boyutlara ulaşmadan tepki vermekte ve önlem alınmasını talep edebilmektedir.

Bağışıklık Sisteminiz Zayıfladıysa Yorgun Hissedersiniz!

Bağışıklık düşmesinde yorgunluk hissi, sıklıkla gözlenmektedir. Efor sarf ettiğinizde yorulmanız gereken miktardan çok daha fazlasını sadece otururken hissediyorsanız, doktora görünmeniz gerekebilir. Özellikle sabah saatlerinde yorgunluk hissetmek, uyanırken yorgun kalkmak, istirahat durumunda yorgunluğun geçmemesi gibi belirtiler, bağışıklık sisteminizde problem olduğuna işaret eder. bu problem, demir ve vitamin depolarınızın boşalmaya başladığını da göstermektedir.+

Sıklıkla Uçuk Çıkarıyorsanız Dikkat!

Uçuğun tekrarlanması, bağışıklık sisteminizin sorun yaşadığına işaret eder. ağız ve dudakların çevresinde görülen uçuk, eğer yılda 4 defadan fazla görülüyorsa, bağışıklık sisteminizin takviyeye ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Özellikle uçuğun geçmesine yakın tekrarlaması, geçmeye yakın yayılma ve uzun süre ağız çevresinde konaklama durumlarında, bağışıklık sistemi destekleri alınmaya başlanmalıdır.

Bağışıklık Sistemi Zayıfladığının Belirtileri

Bağışıklık Sistemi Zayıfladığının Belirtileri

Enfeksiyonların Tekrarlanması Bağışıklık Sistemine Dikkat Çeker!

Enfeksiyonları sıklıkla yaşamak, bağışıklık sisteminin düştüğünü gösterir. Vücuda girerken zorlanmayan ve vücutta herhangi bir önlem bulamayan virüs ve mikroorganizmalar, enfeksiyon olarak uzun süre vücuda yerleşir. Bağışıklığı sağlayan beyaz kan hücrelerinin yeterli düzeyde çalışmaması durumunda, enfeksiyonlara daha kolay yakalanılır. Tekrarlayan enfeksiyonlar, normalden uzun süren hastalık hali, ishal, yorgunluk, idrar yolu ve genital bölge iltihapları ve mantar enfeksiyonları, bağışıklık sisteminin desteğe ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Böyle durumların varlığında hastalığın ciddiye alınmaması ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Bunun yanında sadece belirtilere odaklanarak vücudun verdiği uyarıları geçiştirmeye çalışmak da sadece sorunun üzerini örtmek olur. Bu nedenle bağışıklık sistemine ilişkin testlerin ve kontrollerin, sık hastalanan kişiler için yapılması gerekmektedir.

Vücudunuzda Nedensiz Yaralar Bağışıklık Sistemi İle İlgili!

Vücutta nedensiz yaraların bağışıklık durumundan kaynaklanması, kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirerek bu yaralardan kurtulabileceğini gösterir. Cilt yanıklarının, tahrişlerin ya da hafif çiziklerin iyileşmemesi, olması gerekenden çok sonra iyileşmesi ya da gereksiz iz bırakması, bağışıklık sistemine dikkat edilmesi gerektiğini gösterir. Özellikle önemsenmeyen sivilceler, ayak mantarları, kasık bölgesinde kızarıklık ve kabarma, saç derisinin pullanarak dökülmesi gibi belirtiler, bağışıklık sisteminin zayıfladığının işareti olabilmektedir. Geç kapanan yaralar, doktora gidilerek bağışıklık sisteminin kontrol edilmesini ve gerekli takviyelerin alınmasını gerektirmektedir. Ayrıca saç dökülmeleri, tırnak diplerinde et kalkmaları, tırnakların kırılması ve şekilsiz uzaması gibi belirtilere de dikkat edilmelidir. Ağız ve yüzde sivilcelenme ve yağ bezesi oluşumda da bağışıklık sistemindeki zayıflamanın etkisi bulunmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.