Bahar Alerjisi Nasıl Geçer ? Polen Alerjisine İyi Gelen 8 Yiyecek

1.771
Bahar Alerjisi Nasıl Geçer ? Polen Alerjisine İyi Gelen 8 Yiyecek

Bahar alerjisi dediğimiz hastalık aslında bahar aylarının gelmesiyle birlikte artış kaydeden polenlere bağlı olduğu için Polen alerjisiyle özdeşleşmiştir. Yani polen alerjisidir. Polenlerle birlikte ortamda bulunan hayvan tüyleri ve toz parçacıklarının nefes alma sırasında buruna alınmasıyla oluşur. Bu maddelerin burnun iç yüzeyine yapışması ile alerjene karşı hassasiyeti olan kişilerin burnunda mikrobik olmayan bir iltihap oluşur. Havadaki polenler solunum yoluyla burunda, bronşlarda veya gözlerde birikir. Burunda alerjik rinit (bahar alerjisi/saman nezlesi), bronşlarda alerjik astım, gözlerde ise konjuktivite neden olur.

Önemli notumuz: Alerjik reaksiyonlar hastalarda farklı tepkimelere neden olabilir. Eğer alerjiniz varsa aşağıdaki meyve, sebze ya da içecekleri tüketmeden önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

İlk seçenek: Andız otu

Bahar alerjisine karşı ilk akla gelen tedavi yöntemi andız otundan hazırlanan çaydır. Sakinleştirici ve anti alerjik özelliği nedeniyle etkisi hızlıca görülebilir. Yüksek oranda tüketilmemek şartıyla andız çayını içebilirsiniz.

Andız otu çayı nasıl yapılır: 25 gram kurutulmuş andız otunu, kaynatılmış 1 litre suyun içine atın ve 10 dakika demleyin. Gün içinde farklı saatlerde için.

Çok basit: Papatya

Mide ağrılarına ve gribe iyi gelen papatyanın polen alerjisi konusunda da söyleyeceği şeyler var. Vücuttaki mikroorganizmaları güçlendirerek daha fazla bağışıklık sağlayan papatyayı çay olarak tüketebilirsiniz.

Papatya çayı nasıl hazırlanır: Bir fincanın içine 1 ya da 2 tatlı kaşığı papatya atın ve üzerine kaynamış su ekleyin. Demleme süresi bu narin bitki için 2 ya da 3 dakika.

Son zamanların gözdesi: Civanperçemi

Kadınlar için adeta bir kurtarıcı görevi gören, adet düzensizlikleriyle alakalı sorunları da yok eden civanperçemi, alerjik reaksiyonlar için de oldukça iddialı.

Civanperçemi çayı nasıl yapılır: Bir bardak kaynattığınız suyun içine çeyrek bardak kadar taze civanperçemi atın ve 5 dakika demleyin. Ardından afiyetle için.

Yemeği de olur: Isırgan otu

Çok fazla tercih edilmeyen ancak antibiyotik özelliğine sahip olan ısırgan otunu bahar alerjisine karşı dilerseniz yemek, dilerseniz çay şeklinde tüketebilirsiniz.

Isırgan otu çayı nasıl yapılır: Yarım demlik kaynattığınız suyun içine bir çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otu atın ve 10 dakika boyunca demlemede bırakın.

Tabii ki meyve: Ananas

İyi bir C vitamini deposu olan ananas, içindeki enzimler ve proteinler sayesinde sindirimi hızlandırır. Ayrıca alerjik durumlarda da oldukça etkilir.

Her şeye deva: Okaliptus

Bu kez hazırlayacağınız bir çay değil, okaliptusle hazırlayacağınız bir gargara! Sinüzit ve bronşit gibi konularda da oldukça etkili olan okaliptus, gargara olarak hazırlandığında alerjik hastalıklara da yardımcı olabiliyor. Okaliptus gargarası nasıl hazırlanır: 400 ml. su içine 2 çay kaşığı iyice öğütülmüş deniz tuzu ve çok ince kıyılmış okaliptus bitkisi. Hepsini karıştırın ve gargara olarak kullanın.

Bir bildiği var: Meyan kökü

Gribal ve alerjik enfeksiyonlarda oldukça yararlı olan meyan kökü, çayı yapıldığı takdirde size güç veren bir iksir gibi çalışacaktır. Daha rahat bir bahar geçirmeniz ve bahar alerjisini en aza indirmeniz mümkün. Meyan kökü çayı nasıl hazırlanır: Rendelediğiniz meyan kökünden 1 çay kaşığı ayırın. Kaynattığınız bir kupa çayın içine atın. 8 dakika bekletin ve için.

Yine karşınızda: Çilek

Bahar ve yaz bitkisi olarak görmeye alıştığımız çilekler aslında tam bir alerji düşmanı. İçerdiği C vitaminiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve adeta alerjiye savaş açıyor.

Polen alerjisine karşı alabileceğiniz basit önlemler:

– Güneş gözlüğü takın: Özellikle gözlerinizin çevresini tutabilecek şekilde gözlükleri tercih edin.

– Çamaşırlarınızı evin içinde kurutun: Dışarıda kıyafetlerinize yapışabilecek polen tozlarını böylece engelleyebilirsiniz.

– Otomobilin camlarını kapalı tutun: Yolculuk esnasında otomobilinize girecek olan polenlere karşı bir koruma kalkanı oluşturabilirsiniz.

– Evinizi öğle saatlerinde havalandırın: Daha çok sabahları yayılım gösteren polenler evinizi eğer sabah havalandırırsanız istila edebilir. Bunun için öğle saatlerini tercih edin.

– Maske takın: Eğer polen alerjisi hassasiyetiniz oldukça yüksekse maske kullanarak bu konuda önlem alabilirsiniz.

– Kokudan uzak durun: Sigara dumanı, parfüm ya da boya kokusundan uzak durmaya çalışın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.