Ramazanda Kilo Almamak İçin

2.414
Ramazanda Kilo Almamak İçin

Ramazanda oruç tutulup, saatlerce hiçbir şey yenilmemesine rağmen, kilo verileceğine daha fazla kilo alınır. Bunun en temel sebebi, boş olan mideye birden yüklenmek ve tamamen metabolizmayı yavaşlatmak olarak bilinir. Fakat ramazanda kilo almamak için mide dostu olan ve mideyi rahatlatan gıdalar tüketilirse, çözüme bir adım daha yaklaşılmış olacaktır. Doğru şekilde beslenerek ramazanda zayıflamak bile mümkündür.

Ramazanda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ramazanda kilo almamak için sahurda mutlaka az da olsa birşeyler yemek gerekir. Sahurda ya da iftarda mideye birden yüklenilmemesi hem sağlık açısından, hem de ramazanda kilo almamak açısından faydalı olacaktır.

Ramazanda Ne Yenilmelidir?

Ramazanda yenileceklerden önce, içilecekler önemlidir. Bütün gün boş olan mide ile iftar yaparken asitli içecekler tüketmekten kaçınılmalıdır. Asitli içeceklerin yerine, mideye yarayan ayran, yoğurt gibi gıdalar tüketilmelidir. İftarda ve sahurda yenilen yemeğin arkasından maden suyu içilmesi hem yemekleri sindirmeye yardımcı olur, bir yandan da vücudun ihtiyaç duyduğu mineral alımını sağlar. İftar vaktinden yatmaya kadar olan süre içerisinde su içilmesi çok önemlidir. Gün içinde birşey yenilmediği için metabolizma yavaşlar ve böylelikle ramazanda zayıflamak çok da kolay değildir. Bu yüzden metabolizmayı hızlandıran protein yüklü besinler sahurda ve iftarda tüketilmelidir. Özellikle yağsız süt ve yoğurt tercih edilmesi mideyi rahatlatır ve metabolizma hızını arttırır. Metabolizma hızını arttıran bir diğer husus ise, kuruyemiştir. Abartılmadığı sürece tüketilmesi ramazanda kilo almamak için etkili olacaktır.

Ramazanda Ne Yenilmemelidir?

Ramazanda zayıflamak ya da formun korunması sağlanmak isteniyorsa, ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak gerekir. Yenilecekse de, mutlaka kararında tüketilmelidir. Et ve et ürünlerinin pişirme seçeneği kızartma yerine, daha çok fırında pişirme ya da haşlama şeklinde olmalıdır. Sahurlarda yenilecek olan haşlama etler, tokluk hissi verir ve fazla acıktırmaz. Aşırı yağlı ve tuzlu gıdalardan uzak durulmalıdır. Çok fazla karbonhidrat içeren besinler vücuda alınmamalıdır.

İftardan Sonra Ne Yapmak Gerekir?

İftardan sonra mutlaka yenilen besinlerin sindirilmesi için spor yapmak, yüzmek ya da en basit olarak yürüyüş yapmak doğru bir seçim olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.