Rezene Çayının Faydaları

Rezene Çayının Faydaları

Direkt sıcak suyla karıştırarak içilecek şekilde hazırlanmış rezene çayı temin edilebilmektedir. İşlenmesi oldukça zahmetli bir bitki olan rezene, sağlığa olan faydaları sebebiyle, bolca tüketilmeye başlandığından, kolay hazırlanabilecek şekilde sunulmaktadır.

Rezene Çayı Neye İyi Gelir?

Rezene çayının, günümüzde en fazla kullanılma sebebi; anne sütünü arttırmaktır. Yeni doğum yapmış kadınlara, günde en az iki büyük bardak içilmesi tavsiye edilmektedir. Genel olarak, yüksek tansiyon hastalarının düzenli olarak tükettiği bir çay olan rezene, çok faydalı olsa da, tüketim miktarına karşı hassas olunmalıdır.

Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır?

Rezene çayı, birkaç farklı şekilde satışa sunulmaktadır. Bilindik ve tanınmış çay üreticileri, bardak poşet şeklinde sunarlar. Bunlardan bir tanesi, henüz kaynamış olan suyun bardağa alınması ve içine konan poşet çayın 2-3 dakika kadar bekletilmesi şeklinde hazırlanır. Aktarlarda, bitkinin çiçek kısımları, kurutulmuş şekilde temin edilebilir. Demliğe alınacak olan kaynamış suyun içine, her bardak için bir tatlı kaşığı kadar koymak ve 3-4 dakika demlenmesi şeklinde hazırlanır. Son olarak; granül içecek şeklinde sunulanlar vardır. Bardağa alınmış kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı konarak, karıştırılarak hazırlanır.

Rezen Çayının Sağlığa Faydaları

Rezene çayı, özellikle kadınlarda, rahim sağlığı için kullanılmaktadır. Rahim sağlığı ile birlikte, kadınların aylık döngülerini de düzenler. Hem kadın hem de erkekte, üreme işlevlerini iyileştirdiği bilinmektedir. Bağırsakları da temizlediğinde, genel olarak sağlığı düzenleyen bir bitkidir. Sağlıklı bir beden için en gerekli şart olan, sağlıklı sindirim sistemini sağlar. İçeriğindeki mineraller sayesinde, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücuttaki, ödem adı verilen fazla suyun atılması konusunda, son derece etkili bir bitkidir.

Rezene Çayı

Rezene Çayı

Rezene Çayının Yan Etkileri ve Zararları

Rezene çayı, tüketim miktarına dikkat edilmezse, çalıştırdığı sindirim sistemini, olması gerekenden fazla çalıştırarak, tuvalete gitme sayısını arttırabilir ve dolayısıyla, vücuda gerekli olan vitamin, mineral benzeri yararlı değerlerin kaybedilmesine sebep olabilir. Bu yüzden, bağışıklığı zayıflatma riski ortaya çıkabilir. Vücutta oldukça etken bir bitki olduğundan, karaciğer hastalığı olanların kullanmaması gereklidir. Günlük kullanım miktarı, normalin üzerine çıkarsa, böbrekleri fazlasıyla yorabilir. Vücudun süzme işlevlerini sekteye uğratabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.