Thulium Lazer Uygulaması

227
Thulium Lazer Uygulaması

En güncel ve en yeni lazer cihazlarından birisi olan thulium lazer, ilk olarak 2005 yılında kullanılmaya başladı. 2011 yılında melazma tedavisinde kullanılmaya başlanan lazer sistemi, estetik alanda birçok sorunda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Genel olarak leke tedavisi amacıyla kullanılan bu sistem, fraksiyonel bir lazer’dir. Halk arasında BB lazer, akıllı lazer veya baby face lazer olarak da bilinen bu lazer sistemi, en az riske sahip olan lazer uygulamasıdır.

Ortalama 20 dakika süren seans ile uygulanan bu lazer sistemi, bazen 1 seansta etki gösterebilmektedir. En fazla 3 seans olarak yapılan Thulium Lazer ile oldukça başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Makrofaj adlı melanositleri etki altına alan lazer sistemi, cilde mikro hasarlar uygulamakta ve cildin kendisini tamir etmesine yardımcı olmaktadır. Böylelikle daha temiz ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Thulium Lazer Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılmaktadır?

Thulium Lazer tedavisi özellikle leke tedavisinde kullanılmaktadır. Yaşlılık, güneş veya bunun gibi lekelerde başarılı sonuçlar ortaya koyan uygulama, ayrıca:

  • İnce kırışıklık tedavisinde
  • Sivilce ve cilt sıkılaştırma tedavisinde
  • Yara izleri gidermede
  • Pigment ve melazma tedavisinde
  • Ayrıca cilt beyazlaştırma amaçlı da uygulanabilmektedir.

İşlem süresinde lokal olarak anestezi etkisi bulunan krem sürülmekte ve acı hissetmenizin önüne geçilmektedir. Uygulama sırasında hafif bir şekilde ağrı ve yanma hissedebilirsiniz. Sosyal hayatınıza ara vermeden devam edebileceğiniz lazer uygulamasında, bir süre kabuklanma görülmekte, bu kabuklar 10 güne kadar kendiliğinden geçmektedir. Bu kabukları kesinlikle koparmamalı, kendiliğinden dökülmesine izin vermelisiniz.

Gözenek Tedavisi

Cildimizde bulunan gözenekler, cildin hava almasını sağlayan yegane unsurlardır. Zamanla hava kirliği, yaşlanma, yağlı cilt veya uzun süreli makyaj yapımı gibi nedenlerle tıkanan gözenekler, sivilce, siyah nokta veya yağ kisti oluşumuna neden olmaktadır. Bu nedenle Gözenek Tedavisi uygulanmakta ve gözenekler daraltılmaktadır.

Genetik olarak da genişleme gösterebilen gözenekler, ciltte en fazla alın, çene ve yanak bölgesinde görülmektedir. Cilt sarkması sonucunda iyice belirginleşen gözenekler, hiçbir şekilde yok edilememekte, sadece küçültülebilmektedir.

Gözenek Tedavisi Yöntemleri

Cildin yapısı ve sorunlarına uygun olarak farklı gözenek tedavisi yöntemleri bulunmaktadır. Cilt temizliği amaçlı olarak peeling uygulamaları, lazer uygulamalar veya mezolift gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Karbon peeling uygulaması, karbon solüsyon ve lazer uygulaması ile birlikte yapılmaktadır. Cilde ilk olarak solüsyon sürülmekte, ardından lazer uygulaması yapılmaktadır. Her mevsim yapılabilen bu işlem ile daha sıkı ve daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

PRP uygulamasında ise hastadan bir miktar kan alınmakta ve bu kan PRP serumuna dönüştürülmektedir. Hastanın cildine tekrar enjekte edilen bu serum ile, cildin ihtiyacı olan maddeler sağlanmakta ve gözenek sıkılaşması ortaya çıkmaktadır.

Kollajen sentezine dayalı olarak kullanılan Gözenek Tedavisi yöntemleri ile ciltte bulunan ölü deri atılmakta ve sıkılaşma meydana gelmektedir. Ortalama olarak 4-8 seans arası uygulanabilen bu işlemde, seans araları 2 ila 4 hafta arasında değişmektedir. Tedavinin en iyi sonucu 6-12 ay sonra görülmektedir.

Karbon Peeling Uygulaması

Cilt yenileme ve leke tedavisi amaçlı olarak uygulanabilen Karbon Peeling, Q-switched ND:YAG lazer ile birlikte yapılmaktadır. Genellikle cilt gençleştirme, leke tedavisi, gözenek sıkılaştırma, akne ve sivilce izlerinin tedavisinde kullanılan bu estetik uygulama, son dönemlerin en popüler işlemlerinden birisidir. Bu işlem hakkında Dr.Oğuz Uçar‘dan bilgi ve destek alabilirsiniz.

Lazer uygulaması öncesinde cilde karbon solüsyon sürülmekte, bu solüsyon da lazerin etkinliğini arttırmaktadır. Karbon solüsyon 15-20 dakika kadar ciltte bekletilmekte ve ardından lazer uygulaması yapılmaktadır. Oldukça başarılı sonuçlar veren bu uygulama, ortalama olarak 20-30 dakika arasında sürmektedir. Ortalama olarak 4-10 seans arasında uygulanabilen işlemde, seans araları 1 ila 3 hafta arasında değişim göstermektedir.

Karbon Peeling Avantajları Nelerdir?

Karbon Peeling uygulamasında, avantajlar:

  • Cilt soyulmasına gerek kalmaz
  • Yağ ve nem dengesi oluşturmaktadır
  • Cilt tonu dengesini korur ve parlaklık meydana getirir
  • Her mevsim uygulanabilmektedir.
  • Uygulama sırasında ağrı meydana gelmez

Uygulama sonrasında anında ciltte parlama meydana gelmektedir. Tam etkisi 3-6 ay arasında ortaya çıkan Karbon Peeling uygulaması, 1-1,5 yıl kadar etki göstermektedir. Yan etkisi bulunmayan bu işlemde, sadece kısa süreli kaşıntı ve ödem oluşabilmekte, bu etkiler kendiliğinden geçmektedir. Uygulama sonrasında güneşe doğrudan maruz kalmamaya ve güneş kremi kullanmaya dikkat etmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.